Autovind A+ selectie autobedrijf

Reacties bij autobedrijven

Veldma Jansen, Groningen 11-07-2013
Zeer goede ervaringen met dit bedrijf met mijn Opel Signum cdti automaat. Vakkennis, hele goede service, gemoedelijk en gezellig ook nog. Lees vandaag helaas op RTVnoord.nl dat men failliet is. Hoop dat ze doorgaan of in elk geval de Opel monteurs even contact met mij op kunnen nemen voor verder onderhoud. Jongens, sterkte en ik hoop op een doorstart voor jullie!
Van Der Linde, Meppel 11-07-2013
Prettig om zaken mee te doen. Sympathieke verkopers zonder gladde praatjes. Gedegen instructies bij aflevering. Ik ben een tevreden klant
Auto-66, Amersfoort 11-07-2013
U bent hier zeker op het goede adres voor u auto. Net als mij, ik heb een mooie Golf uit 2002 gekocht bij dit bedrijf. Alles goed en duidelijk gelopen. Goede service bij AUTO 66. Bedankt jongens.
A-Garage, Groningen 25-03-2013
Geweldige service van monteurs! Veel kennis van Alfa's en niet alleen geldgericht. Aanrader!
Auto Showroom Online, Rotterdam 25-03-2013
Ik heb daar een Smart Brabus gekocht, keurig geholpen door een professionele verkoper. Wist alles te vertellen en ben met een gerust hart weg gegaan.


U bent hier: Home » Verklarende woordenlijst » Occasion

De betekenis van Occasion.

Uitleg Occasion

In Nederland wordt het woord occasion gebruikt om aan te geven dat het om een gebruikte auto gaat. Een occasion is dus een tweedehands auto.

Alvorens u een occassion koopt..

Verzamel eerst informatie over het type auto dat u aantrekkelijk vindt. Er zijn genoeg internetsites waarop gebruikerservaringen en reviews zijn vermeldt. Let bijvoorbeeld op de zwakke maar natuurlijk ook sterke punten van de auto, de motor en de carrosserie. Zoek ook eens naar tips en trucs van handelingen die tijdens de proefrit kan worden toegepast om verborgen gebreken te ontdekken die u later een hoop geld gaan kosten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het laten opkomen van de koppeling in de derde versnelling, wanneer de auto gewoon blijft lopen zijn waarschijnlijk de koppelingsplaten versleten. Zo kunt u ook eens proberen goed te remmen. Wanneer de auto naar links of naar rechts trekt weet u dat auto niet goed is uitgelijnd of dat misschien zelfs de carrosserie krom is. Dit duidt soms op een ex-schade auto. Wees dus voorzichtig en schroom niet directe vragen te stellen over de staat en historie van de auto.

Controleer dus altijd goed de historie van de auto. Heeft deze een zogenaamde Nationale Auto Pas (NAP) en een goed bijgehouden APK rapport. Aantekeningen op de laatste APK keuringsrapport laten reparaties zien die in de komende periode nodig zijn en die u dus gaat voelen in uw portemonnee.

Particulier of autobedrijf.

Wanneer u bij een particulier een auto koopt is het belangrijk dat u goed naar uw gevoel luistert. Heeft u een slecht gevoel bij de verkoper, of zegt hij dingen die niet altijd steek houden, denk dan eens twee keer na voordat u de auto koopt. En bedenk, een aanbod dat te mooi is om waar te zijn, is dat ook meestal. Bij een autobedrijf een occasion kopen is in vele gevallen iets duurder maar daartegenover staat dat u een aanspreekpunt hebt bij later geconstateerde gebreken aan de auto. Daarom is het ook verstandig een auto te kopen bij een BOVAG aangesloten autobedrijf. Deze organisatie is onderhand een geaccepteerd kwaliteitskeurmerk en de aangesloten auto bedrijven hebben in het verleden bewezen hun werk op deskundige wijze uit te kunnen voeren. BOVAG aangesloten bedrijven geeft niet de garantie dat alles vlot verloopt. Dus BOVAG of niet, blijft altijd scherp en alert op dingen die niet kloppen bij de aanschaf van een occasion.

Verzeker je occasion WA, WA-plus of All-risk.Deze informatie over de term 'Occasion' aanvullen? Vul het schema rechtsonder in. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld staan wij niet in voor enige onjuistheden.

RDS
ABS
APK
BPM
ECU
ESP